Tips
Externe links

EC4U Raad & Daad
EC4U ruitontdooier
Samenstelling EC4U ruitontdooier.
Deze speciale ruitontdooier die tevens gebruikt kan worden om vuile ruiten schoon te maken bevat de volgende stoffen:
azijnzuur, ethanol, ethyleenglycol, oppervlakteactieve stoffen (< 1%), water.
De EC4U ruitontdooier is door de speciale prijs alleen te verkrijgen als navulling, 500 ml sproeiflessen worden voor slechts € 0,75 nagevuld.

wachtwoord
Een gemakkelijk te onthouden sterk wachtwoord maken.
Regelmatig wordt de aandacht gevestigd op gehackte, gestolen of onbeveiligde accounts. Ook zitten veel mensen met de moeilijkheid om (regelmatig) een goed wachtwoord te verzinnen.
Hier volgen wat tips en handigheden om een zogenaamd sterk wachtwoord te maken dat toch makkelijk te onthouden is.

VOORBEELD 1
Stel je krijgt een account met het standaard wachtwoord welkom. De snelste methode om dit sterker te maken is om er w3lk0m van te maken. Je ziet de e wordt een 3 en de o wordt een 0 (nul).
Vaak wordt bij een wachtwoord ook een hoofdletter en leesteken gevraagd. Maak er dan W3lk0m! van.
Wordt echter ook meer tekens verwacht (minimum is vaak 8) dan wordt het al "ingewikkelder", maak dan W3lk0mThu!s (de i is vervangen door !).
Aan de eis van hoofdletters, cijfers, leesteken is voldaan en extra is dat het woord niet meer veel op een Engels woord lijkt (welkom lijkt veel op welcome). Engelse woorden worden sneller geraden door zogenaamde bots en spiders, programma's die heel snel woorden en woordcombinaties genereren en testen op email-, webshop- en website-accounts.
Ander eenvoudig en niet zo heel sterk wachtwoord is: W@chtw00rd en combineer dit met bv. je huisnummer of 2 cijfers van een pincode.

VOORBEELD 2
Maak een sterk wachtwoord door een woord(combinatie) te gebruiken dat persoonlijk is en dat je niet snel op sociale media zoals Facebook  bekend maakt: dEprEss!E90 of opaGeleenomaVenlo*1930.
Deze wachtwoorden worden niet snel gevonden door personen die handmatig logische wachtwoorden willen hacken.

Verder zijn wachtwoordmanagers handig om wachtwoorden veilig op je computer te bewaren maar ze maken de wachtwoorden zelf niet veiliger en als je het wachtwoord van het programma vergeet, heb je ook een vervelende situatie.
haarelastiekjes
horlogebandje 1
horlogebandje 2
Hulp voor horlogebandje.
Een tweetal voorbeelden hoe je het uit stekende gedeelte van het horlogebandje achter de gesp vast kan zetten op een makkelijke en zeer goedkope manier.
Het hulpmiddel hiervoor is een rubberen haarelastiekje van 10 mm zoals die op veel plaatsen verkocht worden.Voorbeeld 1: hier voorkomt het bandje dat de metalen lus verschuift waardoor het bandje achter de gesp omhoog gaat staan.


Voorbeeld 2: als de lus van het bandje niet aanwezig is (bv. kapot) wordt het elastiekje gebruikt om het bandje achter de gesp plat te houden.

Waarom wel zout bij de aardappelen en groente tijdens het koken.
Behalve dat zout direct de smaak beinvloedt, worden de aardappelen en groente ook op een hogere temperatuur (beter) gaar en smaken daardoor beter.
Dit verschijnsel heet kookpuntsverhoging en wordt hier verder technisch uitgelegd.

Autoverfrissing navullen.
In plaats van een originele vulling te kopen voor de Ambi Pur Car autoluchtverfrissing kan het flesje ook weer hervuld worden met algemene geurolie zoals die bijvoorbeeld verkrijgbaar is bij Xenos.
In dit geval is er dan meer keuze aan geurtjes en hervulling is goedkoper.

Dakgoot schoon maken.
Om een dakgoot die alleen maar vanaf de zijkant goed te bereiken is schoon te maken kan zeer goed een telescoopsteel met borstel, in dit voorbeeld van Leifheit, gebruikt worden.
De steel is uitschuifbaar tot een lengte van 4 meter.
Met het haakgedeelte van de borstel zijn bladresten en moshopen naar je toe te halen waarna ze verwijderd kunnen worden.
De steel is bv. verkrijgbaar bij Blokker en de borstel bij Hornbach.Snelle en stabiele computer.
Vind je ook dat je computer steeds trager wordt en maak je je een beetje zorgen over de veiligheid met betrekking tot virussen en je privacy?
Overweeg het gebruik van Linux als besturingssyteem in plaats van Windows. Linux heeft dezelfde oorsprong als het systeem van Apple computers maar waar iOS een gesloten systeem is, dit wil zeggen dat het in principe alleen maar op Apple computers te installeren is en er voor betaald moet worden, is Linux een open systeem en gratis.
De 3 hiernaast staande distributies zijn enkele van de meest gebruiksvriendelijke zowel betreffende de installatie als ook in gebruik.Externe snelkoppelingen
Een vakantiehuis in Frankrijk waarvan de site is gemaakt aan de hand van een toepasselijke template bij nl.wix.com en wordt onderhouden door EC4U. Jos Hulscher fotografie waarvan de site wordt onderhouden in standaard HTML door EC4U. Charlotte's Kitchen waaraan regelmatig hulp wordt geboden door EC4U.

Maatregelen Sociale zaken en Werkgelegenheid Rijksoverheid 2015

UWV Inkomsten tijdens WW uitkering

Alle distributies van Linux met korte beschrijving bij elkaar.

Met BlueGriffon is deze site gemaakt. Er wordt gebruik gemaakt van HTML, CSS, W3.CSS, Javascript en PHP.

W3schools Op W3schools staat uitleg en voorbeelden over het gebruik van HTML, CSS, W3.CSS, Javascript en PHP.